Pramienok vlasov Micka Jaggera vydražili pre charitu za 4000 libier

05.07.2013 Celý región

Londýn 5. júla (TASR) - Prameň vlasov speváka Rolling Stones Micka Jaggera kúpil neznámy dražiteľ na aukcii v Londýne za 4000 libier (4700 eur). Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Aukčný dom Bonhams uviedol, že predmet dala do dražby bývala Jaggerova partnerka Chrissie Shrimptonová, ktorá je sestrou známej anglickej modelky 60. rokov minulého storočia Jean Shrimptonovej. S oboma sa spoznal práve v 60. rokoch, keď bol študentom London School of Economics.

Výnos z predaja poputuje charitatívnej organizácii Changing Faces, ktorá pracuje s ľuďmi trpiacimi rôznymi ochoreniami s následkom zmeny tváre.

Predmetom dražby bol pramienok vlasov v obálke s nápisom "Vlasy Micka Jaggera po umytí a pristrihnutí od Chris na farme Rose Hill".

Okrem toho sa na aukcii hudobných memorábilií objavil rukou písaný text piesne Davida Bowieho - The Jean Genie, ktorá sa predala za 18.750 libier (21.800 eur), ako aj gitara Jimmyho Pagea z kapely Led Zeppelin, za ktorú nový majiteľ zaplatil 26.250 libier (30.600 eur).
 
 
 

Vyberte región